Vitaminer
Mest solgte
Puik sepiaskaller 2 stk
49517837
 
DKK 49,95 inkl. moms
DKK 39,96 ekskl. moms
Diafarm Multivitamin 50ml fugl/gnaver
5705358883118
 
DKK 45,00 inkl. moms
DKK 36,00 ekskl. moms
Diafarm Vit/min. pulver t/fugle&krybdyr 75g
5705358883019
 
DKK 99,95 inkl. moms
DKK 79,96 ekskl. moms
DIAFARM MULTIVITAMIN T. FUGL & GNAVER 100 ML
5705358883217
 
DKK 59,95 inkl. moms
DKK 47,96 ekskl. moms
VITAMINER FUGLE/KRYBDYR UDEN FOSFOR DIAFARM
5705358883316
 
DKK 89,00 inkl. moms
DKK 71,20 ekskl. moms
Trixie sepiaskal medholder 12cm small Trixie sepiaskal medholder 12cm small
4011905050508
 
DKK 18,00 inkl. moms
DKK 14,40 ekskl. moms
Multi-Vitamin til Fugle
4008239213525
 
DKK 35,00 inkl. moms
DKK 28,00 ekskl. moms
Viser 1 til 7 af 7

Køb essentielle vitaminer til dine fugle billigt hos Zoopet
Hos Zoopet har vi altid et stort udvalg af vitaminer og vitaminpulver til fugle, så du kan sikre, at dine fugle får alle de næringsstoffer, som de har brug for. Vær dog opmærksom på, at vitaminer til fugle kun skal bruges som et supplement. Vitaminerne til fuglene kan aldrig erstatte en sund og varieret kost, men eftersom niveauet af vitaminer i de forskellige grøntsager kan variere meget alt efter, hvilke vækstforhold grøntsagerne har haft, kan det være en rigtig god idé at supplere din fugls daglige kost med nogle af vores vitaminer til fugle. Ved at give din fugl syntetisk fremstillede vitaminer er du altid sikker på, at indholdsværdierne er de samme.

Hvorfor kan det være en god idé at give min fugl vitaminer ved siden af den daglige kost?
Det er kendt viden, at fugle ikke selv kan producere alle de essentielle vitaminer, som de har brug for. Derfor er det vigtigt, at du tilfører disse vitaminer til din fugls daglige fuglefoder. Der kan være indtil flere årsager til, at din fugl mangler vitaminer. Vitaminmangel kan eksempelvis opstå ved forkert sammensat fuglefoder eller ved for ensidig en kost. Det kan også være, at du har opbevaret foderet forkert, således essentielle vitaminer er blevet nedbrudt. Endelig kan du risikere, at din fugl lider af vitaminmangel, hvis den typisk sorterer i sit fuglefoder og kun spiser alle lækkerierne.
I forhold til hvilke vitaminer din fugl bør få, er det særligt vigtigt, at din fugl får tilstrækkeligt af vitamin A blandt andet er med til at forbedre din fugls forplantningsevne. Derfor er det også vigtigt at give din fugl rigeligt med frisk frugt og friske grøntsager, da vitamin A jo som bekendt findes heri. B-vitaminer er endnu et vigtigt vitamin, som du skal sikre dig, at din fugl får nok af. B-vitamin har blandt andet en positiv effekt på farven på din fugls nuværende fjer samt dannelsen af nye fjer. Mangler din fugl B-vitamin vil dette typisk også komme til udtryk gennem sløvhed og manglende appetit. Ud over A- og B-vitaminer har din fugl også brug for C-vitamin. C-vitamin er vigtig for din fugls hud samtidig med, at det styrker din fugls immunforsvar og hjælper med at beskytte din fugl mod infektioner. D3-vitamin er endnu et af de essentielle vitaminer, som din fugl har brug for. D3-vitamin styrker både din fugls vækst og dens fjer. Hvis du har en hun, kan din fugl nyde særligt godt af dette vitamin, da det fremmer optagelsen af kalk og således også hjælper på skaldannelsen på æggene. E-vitaminer har din fugl også brug for. E-vitaminer hjælper med at sikre din fugl en optimal vækst og et velfungerende stofskifte og findes blandt andet også i friske ærter. K-vitamin er med til at sikre din fugls blodsystem og er således også et af de essentielle vitaminer. Ligesom så mange af de andre vitaminer findes vitamin K også i friske grøntsager.

Hvordan påvirker vitaminerne min fugl?
Det er et af de spørgsmål, som vi ofte får. Når man taler om vitaminer til fugle, kan man typisk opdele dem i to kategorier: De fedtopløselige og de vandopløselige vitaminer. Forskellen på de to er, at de fedtopløselige vitaminer optages i din fugls fedtdepoter, mens de vandopløselige bliver udskilt via din fugls urin. Det er de fedtopløselige vitaminer som du særligt skal være opmærksom på, da en overdosering kan gøre skade på vitale kropsfunktioner. Du kan for eksempel spotte en eventuel overdosering ved, at din fugls fjer virker afblegede. Er du i tvivl om, hvorvidt du har overdoseret vitaminerne, anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge.

Ud over vitaminer, har din fugl også brug for vigtige mineraler
Ud over vitaminer har din fugl også brug for et dagligt tilskud af mineraler. Mineralerne hjælper med at sikre, at vitaminerne optages optimalt i din fugls krop. Ud over dette har din fugl brug for det vigtige mineral: Kalk. Kalk er essentielt i forbindelse med opretholdelsen af din fugls skelet og i forbindelse med skaldannelsen på æggene. Køb mineraler til fugle hos Zoopet. Som fugleejer bør du også være opmærksom på, at din fugls behov for vitaminer og mineraler løbende ændrer sig gennem hele din fugls liv. For eksempel har hunfuglen brug for ekstra kalk i de perioder, hvor hun lægger æg. Herud over har fuglene også brug for ekstra vitaminer i de perioder, hvor de fælder, da deres kroppe arbejder hårdt på at danne en ny fjerdragt i disse dage. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at holde øje med fuglens generelle tilstand og supplere dens daglige foderindtag med vitaminer og mineraler, når det synes som om, at der er brug for dette.

Sådan giver du bedst din fugl de essentielle vitaminer
Finder du ud af efter at have talt med en dyrlæge, at din fugl har brug for ekstra vitaminer, kan du nemt få din fugl til at indtage disse ved at tilsætte vitaminer til din fugls foder eller vand. Dette er langt den nemmeste måde at sikre, at din fugl får alle de essentielle vitaminer, som den behøver.

Køb dine vitaminer og mineraler til fugle hos Zoopet
Og få dem leveret til særdeles skarpe priser. Når du køber vitaminer og mineraler hos os, så leverer vi dem direkte til din dør indenfor 1 til 4 hverdage. Pakken leveres i nærmeste postbutik, såfremt du ikke er hjemme når fragtmanden er der, eller du kan vælge at pakken må stilles. Hos Zoopet køber vi stort ind og giver rabatten videre til vores kunder. Køber du stort ind, giver vi en yderligere rabat oveni, da vi følger princippet køb mere og spar mere. Vi har vitaminer og mineraler fra markedets førende producenter, hvilket er din garanti for produkter af høj kvalitet.

Hvilke vitaminer og mineraler skal jeg købe?
Inden du giver din fugl et tilskud af vitaminer, er det vigtigt, at du rådfører dig med din dyrlæge, således du ikke risikerer at give din fugl en overdosering.