Havens Andre Beboere
Mest solgte
Feeding station for squirrels, 20 × 30 × 30 cm Feeding station for squirrels, 20 × 30 × 30 cm
4011905596068
 
DKK 269,95 inkl. moms
DKK 215,96 ekskl. moms
Natura hedgehog hotel, 37 × 26 × 35 cm
4011905596013
 
DKK 439,95 inkl. moms
DKK 351,96 ekskl. moms
Vitakraft Pindsvin 2,5 kg
4008239591135
 
DKK 199,95 inkl. moms
DKK 159,96 ekskl. moms
Pond Food Balance Sticks, 3L
4008239224033
 
DKK 98,00 inkl. moms
DKK 78,40 ekskl. moms
Wintherhot Pro 150
42110531
 
DKK 1.250,00 inkl. moms
DKK 1.000,00 ekskl. moms
VITAKRAFT PINDSVINEDÅSEFODER 100 G
4008239250919
 
DKK 16,95 inkl. moms
DKK 13,56 ekskl. moms
Viser 1 til 6 af 6

Generel information om pindsvin
Pindsvin har omkring 17 forskellige arter fordelt på 5 forskellige slægter. Pindsvin er et pattedyr der lever mange af i Europa. Her i Danmark har vi haft pindsvin i op mod 10.000 år og den samme art er også i hele Vesteuropa. Det europæiske pindsvin er let genkendeligt ved sine brune nuancer og lange pigge på ryggen, der ligger ned normalt, men når dyret trues, bliver de rejst op og agerer som forsvar. De fleste danskere kender pindsvinet som noget de mest ser i haverne i de varme måneder samt om efteråret. Pindsvin parrer sig i løbet af sommermånederne og føder sædvanligvis omkring 6-7 unger pr. kuld. Pindsvineungerne holder sig i nærheden af deres mor og reden i lang tid før de selv begiver sig ud i haven eller skoven. Deres reder er beklædt med mos og ligner mere små huler end de ligner reder. Pindsvinenes hjem bliver ofte forstyrret af andre dyr eller af mennesker, så de må tit lave nye reder eller finde et nyt sted de kan sove.

Hvad tiltrækker pindsvin?
Pindsvin holder meget af bestemte lugte og tiltrækkes af dem. Pindsvin nyder især duften af sæbe, parfume, uld, skind og diverse krydderurter. Pindsvin nyder de duftene ting så meget, at de gerne vil dufte præcis som dem.


Hvad spiser pindsvin?
Vi har i Zoopet et udvalg af både tør- og vådfoder til pindsvin, der er beriget med vigtige mineraler og fyldt med lækre ting, pindsvinene spiser i naturen. Pindsvin spiser i naturen insekter og æg. Pindsvin vil specifikt gerne spise ådsler og æg fra reder samt en række af insekter der tæller regnorme, bænkebidere, larver, snegle og tusindben. Pindsvin spiser også med velbehag både fugle, mus, frøer, andre krybdyr og agern.


Det må du ikke fodre pindsvin med
Mange fodrer pindsvin med mejeriprodukter såsom mælk eller fløde, dog kan det være farligt for dem at spise, da pindsvin er laktoseintolerante. Pindsvin kan heller ikke tåle avocado, da den indeholder et stof de ikke kan udskille. Bær kan pindsvinet ikke fordøje og derfor kan det også være til skade for dem. Hvis man vil sikre sig at pindsvinet har det godt og får den rette føde, har vi her hos Zoopet det rette sortiment til at dække pindsvinets ernæringsmæssige behov. Vores pindsvinefoder sikrer god næring hos pindsvinet og hjælper det med at overleve ynglesæsonen og den lange, hårde vinter. Hvis man vil supplere det nærende pindsvinefoder, kan man stille en skål med vand ud til pindsvinet. Sørg for skålen er lav, så de kan nå og det samme gælder skålen du hælder det godkendte og næringsrige pindsvinefoder i.

Hvornår er pindsvin i haven?
Pindsvin sover om vinteren, hvor de gemmer sig væk fra omverdenen og går i dvale. I løbet af foråret kommer pindsvinene frem fra deres skjul og søger efter foder, så de kan få deres kræfter tilbage. I de første forårsmåneder er det vigtigt at fodre pindsvin i haven, hvis man ønsker de skal blive, især vores godkendte pindsvinefoder er godt til at hjælpe pindsvin med at få kræfterne tilbage, da det er rigt på mineraler og proteiner, der er vigtige for pindsvinet. Over sommeren yngler pindsvinene og her er det igen vigtigt de kan få en masse nærende foder, der kan holde de brunstige og drægtige pindsvin ved kræfterne. Pindsvin føder deres unger i juli eller august måned og mens ungerne dier i løbet af dagen, kan moren ikke bevæge sig ud for at spise, så hun er nødsaget til at gøre det om natten. Stil pindsvinefoder ud i en lav skål om natten med en lille skål vand ved siden af, så moren kan spise og samle kræfter til at die sine unger den næste dag også. I efterårsmånederne, når kulden begynder at komme, vil pindsvinene trække sig tilbage og gå i vinterdvale. Det er stadig vigtigt at sætte pindsvinefoder ud til dem, da de skal bruge kræfterne, pindsvinefoderet giver dem, til at holde den kolde vinter ud.

Hvordan kan du holde pindsvin i haven?
Hos Zoopet har vi godkendt mad til pindsvin både som våd- og tørfoder. Hvis du vil have pindsvin i din have, er det vigtigt at du fodrer dem med det rette pindsvinefoder, da godkendt pindsvinefoder indeholder de vigtigt ingredienser, pindsvin har behov for. Du kan vælge at fodre med mad fra dit eget køkken, men hvis du ønsker at gøre det bedste for de pindsvin du har i haven, skal du fodre med godkendt pindsvinefoder. Godkendt pindsvinefoder specielt afstemt efter pindsvinets behov og har en god blanding af vigtige ingredienser for pindsvinets velbefindende. Vores pindsvinefoder er fyldt med afbalancerede indholdsstoffer og beriget med mineraler. Indholdet tæller ting som kød, fisk, calcium, fosfor, grøntsager, æg, levertran, frugter, insekter, blød- og krebsdyr samt andre vigtige ingredienser for pindsvinets kost.
Ved at sætte godkendt pindsvinefoder ud i haven, vil du kunne holde pindsvinet tæt på, da de som regel vender tilbage til steder, de før har fundet mad.
Ud over at lægge pindsvinefoder ud, kan du opsætte en redekasse, dvs. en kasse med en lille åbning og et tag over, fyldt med mos og halm, hvor pindsvinet kan søge tilflugt og få varme og ro. Det er bedst at lave indgangs- og udgangshullet i en størrelse hvor f.eks. en kat ikke kan komme ind gennem.

Hvordan kommer man af med mus?
Hos Zoopet har vi en musefælde tilgængelig, til når du får ubudne gæster. Vi har hos Zoopet valgt at have en musefælde i vort sortiment, hvor musen uskadt fanges, så den senere kan slippes løs i naturen. Stil musefælden i et mørkt hjørne, der hvor musen er et problem og læg et stykke mad ind i åbningen. Når musen er fanget i musefælden, køres den langt væk, gerne 2-3 km og slippes løs. Jo længere væk musen kommer, jo mindre sandsynlighed er der for at den kommer retur. Mus er gode til at lugte og finde vej, så hvis ikke de kommer langt nok væk, kan de finde tilbage igen.