Tropica Akvarieplanter
Mest solgte
Aquarium Soil Powder 9L komplet bundlag  (korn<2) Aquarium Soil Powder 9L komplet bundlag  (korn<2)
713
 
DKK 229,95 inkl. moms
DKK 183,96 ekskl. moms
Tropica Aquarium Soil 9L komplet bundlag (korn 2-3 mm)
711
 
DKK 199,00 inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Viser 1 til 2 af 2

Stort udvalg af akvarieplanter hos Zoopet
Hos Zoopet har vi et stort udvalg af akvarieplanter, alt fra vandpest til Vesicularia Dubyana.
Akvarieplanter har mange forskellige formål, de er både med til at tilføre ilt i akvariet og dermed et sundt miljø for akvariefiskene. Deruover er akvarieplanter også dekorative og gode for fisk til at yngle og gemme sig i.

Akvarieplanters mange formål
Hos Zoopet har vi mange varianter af eksempelvis akvarieplanten Anubias, som er kendt for sin dekorative udformning. Dertil er denne akvarieplantevariant meget nem at holde, idet den er i stand til at vokse under stort set alle forhold. Zoopet har også et stort udvalg af akvarieplanter, som kan vokse på trærødder eller sten. Vores akvarieplanter er beregnet som både forgrunds- eller baggrundsplanter til akvariet. Der er derfor rig mulighed for at finde lige præcis de akvarieplanter, som passer til ens behov og det akvarium, man har valgt.

Sunde akvarieplanter
Et akvarium med sunde og velholdte akvarieplanter, vil gro og  udvikle sig samtidig med, at de er forskønnende og  er med til at opretholde en god balance i akvariet. Hvis man ønsker at give sine akvarieplanter disse optimale forhold, er der en række faktorer, som skal opretholdes. Dertil er den vigtigste faktor lys.

Bestilling af akvarieplanter hos Zoopet
Hos Zoopet har vi valgt at lave en kort introduktion til nogle af de forskellige akvarieplanter, hvor vi opdeler dem i kategorier efter, hvilken akvarieplante, der er tale om. I vores introduktion af akvarieplanterne, kan man opnå mere viden om, hvordan planterne skal plejes, og hvor de stammer fra. Introduktionen er således med til at give et overblik over, om de specifikke akvarieplanter passer til ens akvarium og plejekriterier.

Anubis akvarieplanter
Denne allerede omtalte akvarieplante stammer fra det vestlige og centrale Afrika, hvor den primært vokser i floder og vandløb. Den er kendt for sin robuste natur, og har også fået sit navn efter den egyptiske gud, Anubis, som herskede i livet efter døden. Anubis vokser ikke specielt hurtigt, og skal således helst ikke placeres et sted med megen sollys, da det fremmer algevæksten på bladene. Det er derfor en fordel at placere den et skyggefuldt sted i akvariet, og gerne på ”hårde” overflader som sten eller trærødder. Anubis er også velegnet til terrarier såvel som akvaterrarier, da den kan tåle varme omgivelser.
Det er vigtigt at plante Anubis over bundlaget, dette vil sige, at dens stængel ikke må være dækket, idet denne ellers rådner. Bladene på Anubis kan blive meget brede, og på denne måde fungerer den også fint som baggrundsplante i ens akvarium.

Bregner som akvarieplanter
Zoopet har et stort udvalg af tropiske bregner, som alle fungerer i stort set alle omgivelser.
Tropiske bregner er med til at reducere stress for akvariefisk , som på den måde bliver bedre til at modstå parasitangreb og andre infektioner. Desuden benytter små fisk planterne til at skjule sig i, og på denne måde undgå større rovfisk i akvariet. Det organiske affald fra fisken fungerer som gødning for planterne – og fisk har en forkærlighed for at spise bregner.
Bregner tåler forskellige lysforhold, og kan leve under mange forhold. De skal fortrinsvis plantes på sten eller trærødder, fastsat med fiskesnøre, indtil de er vokset fast. Hvis de derimod plantes i bundlaget, skal man sørge for, at rodstænglen ikke tildækkes for at undgå forrådnelse. Man skal tage i betragtning, at bregnerne bliver mellem 10 – 40 centimeter høje, og er nemme at formere. Man skal blot dele rodstænglen.

Bundtplanter
Bundtplanter er et bundt af unge planter eller stængler samlet med et keramikanker, som ikke har rødder eller kun ganske få rødder. De manglende rødder dannes meget hurtigt efter indplantning. Bundtplanter er særdeles velegnet til opstarten af et akvarium, idet de vokser hurtigt og er nemme at holde.
Hos Zoopet har vi bundtplanter, som kan vokse alt fra 10 – 100 centimer i højden. Det anses for mest dekorativt at have flere bundtplanter voksende sammen – heldigvis er det nemt at få dem til at formere sig.

Løgplanter og knoldplanter
De meget dekorative løg- og knoldplanter kan vokse sig relativt store fra 20 – 200 centimer. De egner sig derfor fortrinligt som solitærplanter i større akvarier, da der også vokser mange store blade på dem.

Stængelplanter
Stængelplanter vokser, som navnet, meget i højden – og ikke særlig meget i bredden. De er meget dekorative, og passer fint som baggrundsplanter i et akvarium. Dog skal man sørge for at beskære dem, idet de vokser hastigt og vil ”kvæle” de øvrige akvarieplanter. Stængelplanter kan blive alt fra 5 – 60 centimer høje, og tager sig pænest ud hvis de plantes i mindre grupperinger.

Sværdplanter
Alle sværdplanter har en fællesbetegnelse, som hedder Echinodorus. De stammer oprindeligt fra Syd – og Mellemamerika. De trives, som de fleste akvarieplanter, bedst ved et nærringsfyldt bundlag og CO2.

Pleje af akvarieplanter
For at en plante skal vokse og forblive sund, skal den have lys. Derfor er det vigtigt at huske at benytte det rigtige lys til sin plante. Planter skal helst have en 10-12 timers lysperiode for at vokse optimalt.
Du kan se mere om akvarielamper på Zoopet hjemmeside under kategorien: ”Akvarier, Lamper og Borde”. Det er også vigtigt at huske at skifte lysrør cirka 1 gang om året. Et almindeligt lysrør bevarer sin intensitet i rundt regnet 1 år, hvorefter det anbefales at skifte det ud med et nyt.
Derudover er det også vigtigt for akvarieplanter at få tilstrækkelig med næring. Hos Zoopet fører vi et bredt udvalg af pleje- og næringsmidler, som er med til at holde akvariets bakteriemiljø ved lige og sikre, at akvariefiskene får et sundt opholdssted.
Hos Zoopet kan man købe  produkter, som er med til at holde vigtige næringsstoffer i de rette forhold, for at planterne kan optage den optimale næring.

Forsvarlig forsendelse af akvarieplanter hos Zoopet
Hos Zoopet sørger vi altid for, at vores kunder får helt friske akvarieplanter. Alle planter bliver pakket i lufttætte poser med en smule vand, som er med til at sikre deres levetid og friskhed.