Gnaverfoder
Mest solgte
Excel Rat Nuggets 1,5 kg Excel Rat Nuggets 1,5 kg
Spar 13%
30539015
Standard salgspris DKK 79,00
DKK 69,00 inkl. moms
DKK 55,20 ekskl. moms
emotion complete adult 1,5 kg
4008239337726
 
DKK 89,95 inkl. moms
DKK 71,96 ekskl. moms
Vitakraft Vita Special Adult Kanin 600 g
4008239253149
 
DKK 49,95 inkl. moms
DKK 39,96 ekskl. moms
Viser 1 til 20 af 88

Hvilket foder skal jeg benytte til min kanin?
Kaninen er udstyret med et meget følsomt fordøjelsessystem og det er derfor en god idé at du ikke skifter foder for tit eller giver kaninen for meget forskelligt guf uden at vende den til det over en periode. Der findes ikke to kaniner der er ens, så du bør derfor tilpasse kaninens fodring til den individuelle kanin. Har du flere kaniner kan du god opleve, at den ene tåler mere grønt end den anden. Hos Zoopet.dk finder du et bredt udvalg af kvalitets foder til din kanin. Vi tilbyder både kaninblandinger der er et mix af korn og kaninpiller samt rene kaninpiller. Du har derfor altid mulighed for at finde et kaninfoder hos os, der dækker lige præcis din kanins behov.
Ud over kaninpiller er hø alfa og omega for din kanin. Kaninen kan simpelthen ikke trives optimalt hvis den ikke har fri adgang til rent og tørt hø. Kaninens foder bør bestå af omkring 80 % hø. Kaninen vil ikke spise alt høet på en gang, men vil gå og nippe af dette igennem dagen. Høet er med til at holde kaninens mave i gang og er med til at stabilisere fordøjelsen. Derud over er høet ligeledes med til at slibe kaninens tænder, så disse holdes vedlige. Hos os kan du finde et stort udvalg af forskellige typer hø under punktet Naturhø og halm. 
Når du vælger foder til din kanin er det en god idé at observere kaninens spisevaner. Fodrer du fx med kaninblandinger skal du holde øje med at din kanin spiser hele blandingen og ikke kun udvælger sine favoritbidder. Begynder kaninen at sortere i sit foder bør du skifte til et foder der kun består af rene kaninpiller. Yderligere bør du være opmærksom på ikke at give kaninen for meget foder. Det er bedst for kaninen at den ikke spiser sig mæt i kaninblandingen eller kaninpillerne. Dette skyldes at kaninen har et stort behov for at få tilstrækkeligt hø, da dette er med til at holde tænder og fordøjelsen i orden. Hos Zoopet.dk finder du både kaninblandinger og rene kaninpiller, vi har derfor altid et foder der passer til de behov din kanin stiller. Ligeledes skal du være opmærksom på, at en kaninunge og voksen kanin ikke har de samme krav og behov til deres foder, du bør derfor altid vælge et foder der er udviklet til din kanins livsstadie. Vi tilbyder foderblandinger til både kaninunger, voksne- og senior kaniner.
Ud over kaninblandinger, kaninpiller og hø kan du engang imellem supplerer kaninens daglige foder med grøntsager og frugt. Når du vælger grøntsager til din kanin er det et godt fif at vælge fx kål, da dette også er med til at slibe kaninens tænder. Frugt bør kun gives i meget små mængder. Sørg altid for at tilvænne kaninen langsomt til at få grøntsager og frugt, så undgår du dårlig mave.

Hvad skal marsvinet fodres med?
For At opretholde en god tarmflora og optimal fordøjelse hos marsvinet er det vigtigt at den har fri adgang til friskt og tørt hø hele dagen. Høet skal udgøre størstedelen af marsvinets daglige foderration, derud over skal du give marsvinet et godt marsvinefoder. Ved at give marsvinet en marsvineblanding eller marsvinepiller er du sikker på, at den får alle de vitaminer og mineraler den dagligt har behov for. Når du vælger foder til dit marsvin skal du kun vælge foder der er udviklet til marsvin, dette skyldes at marsvin har et stort behov for at få tilført ekstra C vitamin. Benytter du en almindelig allround gnaverblanding vil denne ikke indeholde nok C vitamin og du skal derfor supplere foderet med yderligere C vitamin. Hos Zoopet.dk finder du nemt og hurtigt foder produceret udelukkende til marsvin. Du skal blot vælge ”Marsvin” under punktet ”Dyregruppe” og du vil kunne finder marsvineblandinger og rene marsvinepiller. Hos os finder du marsvinefoder til alle marsvinets livsstadier. Ud over det daglige hø og foder kan du med fordel supplere op med frisk frugt og grøntsager. Grøntsagerne kan fx være salat, persille og gulerødder. Frugten kan fx være bananer, æbler og kiwi. Vi gør dog opmærksom på, at du ikke bør give for meget frugt, da du kan risikere at marsvinet bliver for tykt på grund af frugtsukkeret.

Optimal fodring af hamsteren
Hamsteren bliver ofte fremstillet som planteæder, men er i virkeligheden altædende. Hamsteren har nemlig behov for protein i sit foder for at trives optimalt. Når du vælger hamsterfoder skal du være opmærksom på om dette indeholder animalsk protein. Da hamsteren ikke altid spiser sit foder med det samme, men tit gemmer det i kindposerne kan det være svært at bedømme om den sorterer i sit foder. Har du mistanke om, at den har favorit stykker i foderet bør du skifte til et foder bestående af rene piller. Ved at fodre med rene piller undgår du at hamsteren sortere og sikre herved at den får alle de vitaminer og mineraler den har behov for. Hos Zoopet.dk finder du et stort udvalg af hamsterfoder. Vi har nøje udvalgt vores hamsterfoder, så du altid har muligheden for at finde præcis det foder der dækker dit hamsters foderbehov.
Ud over det daglige hamsterfoder kan du med fordel supplere med fx jordnødder – gerne i skal og tørret bananer. Du bør dog ikke give for meget af disse, da begge dele feder en del. Mange hamstere sætter også stor pris på små stykker stegt kød – naturligvis uden krydderi, kogte æg og rejer. Agurk, æbler, bønnespirer og grene fra ikke-sprøjtede frugttræer er ligeledes godt som supplement til det daglige foder.

Sådan fodres kælerotten
Rotten er faktisk altædende, hvilket betyder at den har behov for både kød og grønt. Når du vælger foder til din rotte skal du gå efter et rottefoder der indeholder mellem 11 – 16 % protein og omkring 5 – 6 % fedt. Ud over et fuldfoder til rotter kan du supplere med fx en gnaverblanding, du bør dog undgå gnaverblandinger med for højt indhold af frø og nødder, da disse er fedende. Rotter har desværre en tendens til overvægt og du skal derfor være opmærksom på at fodre din rotte så afbalanceret som muligt. Hos Zoopet.dk har vi et bredt udvalg af rottefoder. Vi har både pillefoder og foderblandinger, der er derfor stort mulighed for at finde præcis det foder der bedst dækker din rottes foderbehov. Husk på, ikke to rotter er ens og har du flere rotter kan de have forskellige foderbehov.
Foderpiller eller foderblandingen bør udgøre omkring 80 % af rottens daglige foderindtag, herud over skal du fodre med grøntsager, frugt, hunde-eller kattefoder. Almindeligt sundt menneskemad kan også gives til rotten. Husk blot på, at rotten kun får fedtfattigt mad.

Fodring af mus
Musen er ligesom rotten altædende. Du bør derfor vælge et foder udviklet specielt til mus og benytte dette som dens basisfoder. Desværre har mus en tendens til at sortere i deres foder og du skal derfor være opmærksom på om din mus sortere, gør den det bør du vælge et foder bestående af rene piller. Det er dog en god idé at supplere det daglige foder med frisk grønt og frugt. Du kan også tilbyde din mus sundt menneskemad som supplement. Det er dog vigtigt når du vælger foder til din mus, at du er opmærksom på, at mus har tendens til overvægt og derfor bør fodres med dette i tankerne. Da mus har et meget højt stofskifte har den behov for at spise meget i forhold til dens størrelse. Hos Zoopet.dk anbefaler vi derfor, at du lader din mus have adgang til foder hele tiden.

Hvordan fodres chinchillaen?
Da chinchillaen naturligt lever i Andesbjergene i Sydamerika er den tilpasset et miljø der tilbyder lidt, grov, næringsfattig og tør føde. Chinchillaens tarmsystem er derfor specialiseret i at udnytte meget tørt og fiberrigt foder. Den tåler derfor ikke foder der er væskeholdig, proteinrig og fedtholdig. En vigtig del af chinchillaens daglige foderration bør derfor bestå af hø. Chinchillaen skal altid have fri adgang til frisk og tørt hø. Derud over skal du fodre chinchillaen med et foder specielt udviklet til den. Du bør ikke give den almindelige gnaverblandinger, da den ikke tåler dette og i værste tilfælde kan dø af det. Hos Zoopet.dk har vi nøje udvalg vores sortiment inden for chinchillafoder, så vi kun tilbyder det bedste. Du kan derfor både finde foderblandinger og pillefoder specielt fremstillet til chinchillaen her hos os.

Køb billigt gnaverfoder hos Zoopet.dk
Hos Zoopet.dk finder du et kæmpe udvalg af kaninfoder, marsvinefoder, chinchillafoder, egernfoder, rottefoder og hamsterfoder. Kort sagt – Vi har foder til alle gnavere og til billige priser!
Er du i tvivl omkring valg af gnaverfoder, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundeservice pr. mail og vi vil hurtigst muligt vende tilbage med svar på dine spørgsmål.
Ud over vi tilbyder gnaverfoder til utrolig gode priser, tilbyder vi også levering direkte til din dør. Det betyder, at du ikke behøver slæbe på tunge fodersække. Når du bestiller ved Zoopet.dk kan du forvente levering inden for 2 – 4 hverdage. Vi har således gjort det nemt og hurtigt at handle gnaverfoder.